Fint konstverk, men var är skejtarna?

Konstverket ovan känns väldigt bekant för en malmöit: I taket på nya akutintaget på Skånes universitetssjukhus hänger liknande former ner, gjorda av samma konstnär, fast de i Malmö är gröna vilket passar väldigt bra där. Här kan du se dem.
Monica Goras Kusinerna ovan gör sig bäst när mörkret fallit och de lyses upp inifrån.

Konstverket är placerat i utkanten av en sorts lekpark vid Åkers kanal. En skylt berättar parken iordningställdes för några år sedan i samarbete mellan kommun och ungdomar. Här finns flätade storgungor att slappa i, liten studsmatta, fast betongbord för bordtennis, inhägnad bollplan för basket, fikaplats under tak, etc.

Jag lägger dock mest märke till det som jag inte lägger märke till: skateboardramperna. Finns inte en sån i hela Åkersberga? Jag har inte sett någon i varje falI, så berätta om du vet bättre! I Malmö finns de och där det inte finns av kommunen iordningställda ramper åker åkarna ändå, där det går, förutom att brädan används frekvent som fortskaffningsmedel. Men här har jag sen jag flyttade hit i februari inte sett en enda rullbräda!? Det förklarar ju varför det är Malmö och inte Åkersberga som är berömt bland skejtare i hela världen. Märkligt ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s