Om mig

Jag heter Anna-Mi Wendel och bor i Åkersberga sedan februari 2020. Innan dess bodde jag i Malmö, sen 1983, men är ursprungligen från Småland. Skåningen inom mig trivs med Österåkers fria vidder medan smålänningen myser av granskogsbältet runt om!

I Malmö arbetade jag med bloggen Kort från Kvarnby där jag samlade berättelser och fotografier från den hembygdens lokala historia, Kvarnby är namnet på området i Malmös östra utkant. Väl, av goda familjeskäl, flyttad till Åkersberga har jag satt upp den här bloggen för att jämföra och förmedla intryck av min nya hembygd, kommentera gärna! Men jag kommer nog att blogga om allt möjligt annat också!

Till yrket är jag journalist, numer pensionerad vilket innebär att jag helt kan ägna mig åt studier i olika ämnen, däribland lokalhistorisk forskning som jag medverkar med i Malmö Kulturhistoriska Förenings Årsbok när jag får ihop något. 🙂
Här har jag gått med i Österåkers Hembygds- och fornminnesförening, så klart!

Förutom att läsa och skriva är fotografera ett stort intresse och mina allmänna foton samlar jag och visar på bildkontot Flickr, se länk nedan. Nu blir det mycket från mina vandringar i Österåker! Vill du använda mina bilder på något sätt kan det gå bra, men vänligen kontakta mig först för publiceringsrätt och eventuell debitering.

Många hälsningar

Anna-Mi Wendel
amwwendel@gmail.com

Länkar
Mina foton
Kort från Kvarnby
Malmö Kulturhistoriska förening
Österåkers Hembygds- och fornminnesförening