Om mig

Jag heter Anna-Mi Wendel och bor i Åkersberga sedan februari 2020. Innan dess bodde jag i Malmö, sen 1983, men är ursprungligen från Småland. Skåningen inom mig trivs med Österåkers fria vidder medan smålänningen myser av granskogsbältet runt om!

Jag har två bloggar: Först satte jag upp Kort från Kvarnby, där jag under min tid i Malmö samlade berättelser och fotografier från den hembygdens lokala historia; Kvarnby är namnet på området i Malmös östra utkant. Väl, av goda familjeskäl, flyttad till Åkersberga sjösatte jag den här bloggen för att till exempel jämföra och förmedla intryck av min nya hembygd, kommentera gärna! Men jag bloggar om allt möjligt annat också, se rubrikförteckningen i listen till höger!

Kort från Kvarnby fortsätter jag med inlägg som rör Kvarnby, Husie, Malmö och Skåne samt också att i huvudsak på den bloggen skriva om sånt som rör försvar, krig och militärhistoria, ett stort intresse, du finner alla mina alster om det här:

Lista på mina samlade inlägg och uppsatser om försvar, krig och militärhistoria.

Till yrket är jag journalist, numer pensionerad vilket innebär att jag helt kan ägna mig åt studier i olika ämnen, däribland lokalhistorisk forskning som jag medverkar med i Malmö Kulturhistoriska Förenings Årsbok när jag får ihop något. 🙂
Här har jag gått med i Österåkers Hembygds- och fornminnesförening, så klart!

Lista över mina artiklar om historiska fenomen i Malmö och var du kan läsa dem.

Förutom att läsa och skriva är fotografera ett stort intresse och mina allmänna foton samlar jag och visar på bildkontot Flickr, se länk nedan. Nu blir det mycket från mina vandringar i Österåker! Vill du använda mina bilder på något sätt kan det gå bra, men vänligen kontakta mig först för publiceringsrätt och eventuell debitering.

Många hälsningar

Anna-Mi Wendel
amwwendel@gmail.com

Länkar
Mina foton
Kort från Kvarnby
Malmö Kulturhistoriska förening
Österåkers Hembygds- och fornminnesförening