Vilken är din favorit?

Jag tycker väldigt mycket om Åkersbergas offentliga konst. Jag bor ju vid Åkers kanal och njuter dag som kväll av skulpturer och ljuskonst. Det senare används ju både för att lysa upp skulpturerna på säregna sätt, men också för att skapa egna rum i naturen och förvandla på dagen fridfulla ekar till nattliga spökväsen, eller hur? Vilka är dina favoriter?

Från vänster: Vera Vattnare av May Lindholm; Fontän Arkipelag, detalj, av Thomas Nordström; Sense of Touch av Viktor Korneev; ljuskonst längs Åkers kanal och sist ett upplyst klot i rondellen för väg 276 och Rallarvägen, tror jag. Men vem har gjort klotet? Httar ingen info, vet du?
Extra: Ett jättefint brev med information om klotet i rondellen och om ljusdesignen i kommunen har anlänt! Läs inlägget här: https://amwendel.org/2020/04/29/ratt-svar-har-kommit-in-om-bildgatan/

2 tankar på “Vilken är din favorit?

  1. Jag gillar Vera vattnare. Men allt det andra också. Har du sett järnskulpturerna av Thomas Lacke? Jag tycker om hans målningar. Han har en ateljé som är öppen för besök. Den ligger snett ovanför växtförsäljningen. Kanske stängd nu pga Corona. Har du varit till Länsmansgården?
    Hälsn Kerstin

    Gillad av 1 person

  2. Tack för tipset om Lackes ateljé! Jag får ta mig dit en dag utan hunden. Fick presentkort till växtförsäljningsaffären i inflyttningsgåva av sonen så nu har jag två anledningar ta mig till Säby gård. Googlade på Thomas Lacke och av de järnskulpturer jag får se kan jag gissa mig till vilket verk han också har gjort här vid kanalen och den tycker jag om!
    Länsmansgården ska jag anteckna!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s